Skip to content

Hoe kiest u de beste kapper in uw buurt

Barbier Delft

Als het om je haar gaat, zit de duivel in de details. Al die kleine dingen zijn belangrijk, van hoe u uw manen stylet tot hoe vaak u naar de kapper gaat. Uw haar gezond houden en de glans ervan behouden is niet gemakkelijk. Het vereist onderzoek en planning… en misschien zelfs een afspraak met een goede kapper. Maar niet alle kappers zijn gelijk. Sommigen blinken uit in het knippen van krullende lokken, terwijl anderen meesters zijn in het gebruik van Redken producten. Hoe weet je nu welke kapper het best aan jouw wensen voldoet? Hier zijn enkele handige tips om de beste kapper voor jou en je lokken te kiezen…

Do your research

Voordat je een afspraak maakt om je haar te laten knippen, doe je best wat onderzoek naar de Barbiers in je salon. Je kunt veel leren van de recensies op websites als Yelp en Google. Lees de recensies van zowel huidige als voormalige klanten om een idee te krijgen van de sterke en zwakke punten van de kapper. Het kan je helpen om je opties te beperken en een kapper te kiezen die goed bij jou en je haartype past. Als je geen tijd hebt om de recensies door te kammen, is een andere goede manier om een kapper te kiezen, het vragen om een aanbeveling van een vriend of familielid. Als je krullend haar hebt, wil je waarschijnlijk een kapper vinden die gespecialiseerd is in het knippen van krullend haar. Vraag de stylisten of ze ervaring hebben met het knippen van krullend haar, en of ze hun techniek kunnen demonstreren. Als je lang haar hebt, moet je een kapper zoeken die gespecialiseerd is in het knippen van lang haar.

Zoek een veelzijdige kapper.

Het is beter om een kapper te vinden die een paar verschillende kapsels kan doen, dan een kapper die gespecialiseerd is in één bepaald type coupe. Een veelzijdige kapper kan je ook het beste kapsel aanraden voor jouw gezichtsvorm en haartype. Als je krullend haar hebt, wil je ook een kapper die meer kan dan alleen een basiskapsel. Terwijl een basiskapsel zoals een buzz cut of fade een snelle en ongecompliceerde knipbeurt is, kost het knippen van krullend haar vaak meer tijd. Een goede kapper moet je kunnen helpen om je stijl te behouden tussen twee knipbeurten in en moet weten wanneer het tijd is om de schaar weer tevoorschijn te halen. Als je dunner wordend haar hebt, wil je waarschijnlijk een kapper die weet hoe je dun haar moet knippen, in tegenstelling tot iemand die gespecialiseerd is in langere stijlen.

Check voor licenties en certificering

Ga na of je kapper certificaten of licenties heeft voor het knippen van haar. Veel salons geven certificaten en/of permanente educatie studiepunten voor het bijwonen van seminars en workshops. Knipprogramma’s en workshops kunnen stylisten helpen hun vaardigheden uit te breiden en op de hoogte te blijven van de laatste trends. Het kan hen ook helpen zich te ontdoen van slechte gewoontes die schadelijk kunnen zijn voor je haar. U kunt ook nagaan of uw kapper lid is van professionele organisaties zoals de National Hairdressers’ and Barbering Association, die van hun leden eisen dat ze een bepaalde standaard van ethiek en techniek naleven.

Vraag naar de diensten van de salon.

Sommige kapsalons zijn gespecialiseerd in knippen, terwijl andere een breder scala aan diensten aanbieden, zoals kleuren en stylen. Zorg ervoor dat je een salon kiest die stylisten heeft die haar knippen in tegenstelling tot haar kleuren. Als u op zoek bent naar een salon die gespecialiseerd is in haarkleuring, kunt u salons vinden die gespecialiseerd zijn in verschillende soorten kleuring, zoals Redken en L’Oréal. Als u een salon wilt die een breed scala aan diensten aanbiedt, kunt u kiezen voor een salon die gespecialiseerd is in algemeen knippen en kleuren van het haar.