Skip to content

Hoe bouw je een succesvolle salon vanaf de grond op

getrouwd in 2008 met een eigen gezin, hadden we moeite om een geschikte kapper in Manchester te vinden. Maar we vonden er wel een. Hij was erg terughoudend om de stijl van de coupe te veranderen, maar we drongen bij hem aan. En uiteindelijk, toen we bang waren dat hij ons zou verlaten, gaf hij ons de keuze: een complete makeover of het laten zoals het was. We kozen voor de veiligere optie.

De volgende paar jaar ging het vooruit. We hielden elkaars hand vast op de eerste zondag na ons huwelijk. En de zondag daarna. En de zondag daarna. Tegen de tijd dat ik terug was in België, had ik mijn haar helemaal anders gestyled. En ik was afgevallen. Maar de echte Mau Mau weg kwam.

We schaatsten voor de eerste keer rond in ons nieuwe huis in Verviers, op zoek naar alle nodige ingrediënten. Toen we ontdekten dat we roller sets nodig hadden, kochten we ze, en al snel lieten we ze aanbrengen in het salon. We hielden het daar een jaar uit, en verhuisden toen naar een pand in Herakaming, waar mijn vrouw op regelmatige basis kon komen.

Toen kwam de tijd voor het eerstgeboren kind. Zodra hij geboren was, verhuisden we naar Brusaea, in Oost-België. Daar openden we de deuren van een salon dat comfortabel plaats bood aan twee personen. En het begon te groeien. Van daaruit hebben we nog twee jaar hard gewerkt, in de hoop dat we genoeg klanten zouden hebben om ons in bedrijf te houden.

En dat is hoe je een succesvolle salon vanaf de grond opbouwt. Het kost maanden van inspanning, en nog eens maanden van geld sparen. En weken van beheer van de bestaande salon, en maanden meer van het promoten in de lokale gemeenschap.

bemoste bossen, en een veld van marmer en marmeren stenen. Een spa waar iedereen verwacht goed behandeld te worden en gewaardeerd te worden voor hun ervaring.

En op de een of andere manier, aan het eind, ondanks al het harde werk, heb je het gevoel dat je alles hebt bereikt wat je je hebt voorgenomen. Je voelt je zelfverzekerder, en levendiger. Je hebt geen tijd verspild, en je hebt geen geld verspild. Je staat naast je geliefden, genietend van een massage en een consult, en je kijkt uit naar het moment dat ze om je handtekening gaan vragen.

En het zijn niet alleen de mannen die je opoffering waarderen. Ik zag onlangs een oude dame binnenkomen. Ze had een blauw oog van iets te dicht bij een vreemde te zijn binnengelopen. Haar haar was in een prima conditie en ze had geen geld voor een betere behandeling. Ze walste de salon binnen zonder afspraak en werd onmiddellijk ontvangen en een verblijfplaats aangeboden. land dat ze die avond zou moeten werken.

Na dat incident, kwam ze nooit meer terug. Niet één keer in mijn leven.

rimpels ontstaan als we ouder worden

Het is gewoon de natuur

Natuurlijk is het anders hoe je je verkiest te gedragen

Maar ik vraag je, als je iemand ontmoet die geweldig is juist voor jou, waarom zou je dat niet willen delen met de wereld?

Als je die eerste dingen weet, besef je waar mensen toe in staat zijn

Wat mensen doen is prachtig

En ik zou het niet anders willen

En ik ben dankbaar voor die momenten van gevangen geluk

Als ik aan die momenten in mijn leven denk, glimlach ik. Een glimlach is het eerste wat ik zie als ik 's morgens in de spiegel kijk.